Vrede og vredeshåndtering – kurset henvender sig til frontpersonale.

Intensivt 1-2 dages kursus til dig der ønsker at forstå vrede og lære at kunne håndtere vrede mennesker.

Fokus på den psykologiske side 

Dette kursus præsenterer viden og redskaber til at håndtere og forstå vrede mennesker. Som frontperson (sygeplejeske, læge, bus-chauffør, sagsbehandler, jobkonsulent, HR medarbejder, bustiksansatte, a-kasser, krisecentre osv.) kan det være vanskeligt at arbejde med mennesker, der pludseligt kører op. På kurset får deltagerne basal viden om vrede og om de psykologiske aspekter som omfatter hjernen, kroppen, grundfølelserne, nervesystemet – samt hvordan organerne fungerer under pres. Deltagerne får indsigter og værktøjer, som de kan bruge i deres arbejde, når de møder mennesker.  

På kurset har vi særligt fokus på, hvorfor mennesker reagerer som de gør. Vi ser på, hvordan deltagerne bedst muligt lærer at forstå og hjælpe vrede mennesker, og drøfter hvornår de skal inddrage den professionelle hjælp. Undervejs kommer vi også ind på, hvordan vrede mennesker påvirker deltagerne i deres arbejde.

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset er for deltagere, der arbejder i virksomheder, offentlige organisationer, foreninger eller andet, som har kontakt med mennesker (borgere) og behov for viden om vrede og redskaber, som de kan bruge, når de skal håndtere vrede hos kolleger, borgere m.m. i deres arbejde.  

Det er vigtigt, at deltagerne er parate til at deltage aktivt i de forskellige øvelser og træningssessions, som præsenteres på kurset.

Varighed og form

Kurset byder på oplæg fra underviser, der giver deltagerne viden om og forståelse for den psykologi, der ligger bag vrede menneskers reaktioner. Deltagerne bliver præsenteret for psykologisk viden, som kan bruges til samtaler med vrede mennesker. Undervejs er der praktiske øvelser og træningssessions. Deltagerne skal være indstillet på at deltage aktivt i øvelser og træningssessions og spille ind med deres egen viden og erfaringer undervejs på kurset.

Kurset kan afvikles som et dagskursus eller som et todages kursus.

Bemærk! Der kan være max 24 deltagere på dette kursus

Kursusindhold

Kurset giver en grundlæggende indføring i følgende emner:

  • Viden om og hvordan man håndterer vrede mennesker
  • Grundlæggende psykologisk viden om hjernen, nervesystemet, grundfølelser, tilknytningsproblematikker, overlevelsesstrategier, selvregulering, kontakt, spejling, flugt/ kamp reaktioner m.m. 
  • Viden om kontaktformer og samtaleteknik i teori og praksis
  • Basal viden om konflikter og hvordan man nedtrapper en konflikt 
  • Vurdering af behov for professionel hjælp og henvisningsmuligheder

Jeg anbefaler, at deltagerne efter kurset sætter tid af til at afprøve de værktøjer, de har lært sammen med kolleger i deres organisation. På den måde får deltagerne og deres organisationer et større udbytte af det, de lærer på dette kursus.

Kontakt mig for mere information på tlf. 23291544.

Er du i stedet optaget af psykiske belastninger i arbejdet, så kan jeg henvise dig til denne side. Klik på linket.

Hvis du vil se mit youtube klip om vrede, så kan du se det her. Klik på linket.